Donderdag 25 oktober is alweer de laatste dag van ons verblijf in Wenen. We starten ons tocht door de stad op de Naschmarkt.

Het zonnetje komt door de wolken heen en daarmee ziet alles er vriendelijk en op de Naschmarkt ook heel gemoedelijk uit. Deze grote versmarkt is niet in een hal, maar op straat, alleen overdekt met terrasschermen. Een wandeling over de Naschmarkt is zeker de moeite waard; het ziet er allemaal lekker, bijzonder en kleurrijk uit.

     

     

We vervolgen onze weg door via de Karlsplatz naar de Stephansplatz te gaan voor een laatste rondje langs de vele historische bezienswaardigheden. Op de Karlsplatz aangekomen, blijken we de prachtige Karlskirche nog niet eerder gezien te hebben. Naar binnen gaan is helaas geen optie meer vandaag; de tickets zijn prijzig en er is teveel tijd mee gemoeid.

     

We lopen van de Karlsplatz naar de Hofburg, want we hebben de Spaanse rijschool nog niet gezien. We zijn echter te laat om een training bij te wonen, jammer! Wanneer we doorlopen naar de Heldenplatz zien we dat de militaire (hulp)diensten zich uitgebreid aan het publiek voorstellen en laten zien wat ze allemaal doen. In het begin van de week werd er hier al het één en ander opgebouwd; een Oostenrijkse dame vertelde ons toen desgevraagd dat het hier gaat om een Nationale feestdag op 26 oktober (morgen dus). Oostenrijk viert dan hun na-oorlogse onafhankelijkheid getekend op 25 oktober 1955

     

     

We eindigen onze trip waar we begonnen zijn, op de Stephansplatz, waar al hard gewerkt wordt aan het ophangen van de kerstversiering. Naast het feit dat hier heel veel cultureel erfgoed te zien is, zijn er namelijk in het centrum van Wenen veel, mooie, luxe winkels te vinden.

     

     

Categorieën: Stedentrips