In de serie stedentrips hebben we deze Voorjaarsvakantie gekozen voor Lissabon, Portugal.

We vliegen om 07:35 uur vanaf Schiphol. De weersvooruitzichten zijn prima, gelukkig, want ook in Nederland is het nu uitzonderlijk zonnig lenteweer. De reis verloopt voorspoedig en nog vóór het middaguur staat de bagage in het hotel en kunnen we er op uit. We kijken hoe hier de metro werkt en gaan een paar haltes en overstappen doen. Als we uitstappen zijn we in de buurt van de haven. We besluiten om de boot te nemen naar Cacilhas, de overkant van de Taag en vandaar met de bus te gaan naar Almada naar Christo Rei, een heel hoog beeld van Christus dat uitkijkt over Lissabon. Een goede keus om mee te beginnen; lekker weer om een stukje te varen en het park met beeld is vrij rustig, niet te warm en het biedt een prachtig uitzicht. Dat uitzicht wordt trouwens echt spectaculair wanneer we naar boven gaan naar de voet van het Christo-beeld. Het geheel is 110 m hoog en op 80 m hoogte staan we aan de voet van het enorme Christus beeld. Gelukkig zijn het maar een paar smalle trappen vlak voor we naar buiten gaan (de rest gaat met de lift) en heeft het terras een muur én tralies.

Terug in Cacilhas bekijken we een oude driemaster:
Dom Fernando II e Gloria, een prachtig houten zeilschip dat door de Portugezen sinds 1990 wordt gerestaureerd om het geheel in oude luister te herstellen.

Categorieën: Stedentrips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.