Met de trein vanuit Lissabon kun je in 40 minuten naar Sintra reizen, een plaats ten noord-westen van Lissabon waar meerdere historische paleizen en kastelen te te vinden zijn.

Naast het treinstation staat bus lijn 434 die een rondje rijdt met drie stops (to hop on hop off) Bij de eerste stop stappen we uit: de ingang van Castelo dos Mouros, een goot Moors kasteel gebouwd in in de 9e en 10e eeuw. De ingang betekent echter alleen kaartjes kopen en naar het kasteel lopen: een behoorlijk steile klim van 400 m. Het Moors kasteel is niet meer dan een ruïne met een mooi park er omheen. Naar het hoogste punt op een toren klimmen, gaat via 500 stenen treden, maar daar aangekomen is het uitzicht zeker de moeite waard.

Na de bezichtiging dalen we weer af richting bushalte om met de bus naar de volgende stop te gaan: Palácio da Pena, het voormalig zomerpaleis van de Portugese Koninklijke familie.Ook daar begint het bij de ingang met een heel stevige klimpartij, het paleis ligt op 450m hoogte, om bij het kasteel te komen. Wat een prachtige bezienswaardigheid is dit! Het paleis staat sinds 1995 op de lijst van Unesco werelderfgoed, is van buiten een combinatie van allerlei verschillende (romantische) bouwstijlen. Er is een groot aantal kamers compleet authentiek ingericht. Dit paleis mag je toch eigenlijk niet overslaan als je in de buurt bent; het was de treinreis vanuit Lissabon meer dan waard.

Categorieën: Reizen