De vierde dag van de stedentrip in Lissabon stappen we op de oude, toeristische tram 28 voor een ritje door het centrum van de stad naar de buitenwijk.

Vooral het eerste stukje is bijzonder, veel klimmen en dalen, maar eigenlijk is het al snel genoeg. Toch gaan we mee tot het eindpunt, om na een terrasje met cappuccino en een puddingbroodje, weer terug te gaan naar het centrum.

Weer terug in het centrum pakken we een busje die ons naar Castelo do São Jorge brengt, het kasteel van St. Joris (en de draak). De resten van het kasteel, dat oorspronkelijk al uit de 6e eeuw voor Christus stamt, ligt op de hoogste heuvel van de stad en we hebben weer geweldig uitzicht over Lissabon.

En nog is de dag niet om; op naar het Estadádio Benfica. Kees wil graag met “Eusebio” op de foto. Met de metro is het stadion makkelijk en vrij snel te bereiken. Op zich niet heel bijzonder, maar als je toch in Lissabon bent. moet je dit toch eigenlijk ook wel gezien hebben.

Categorieën: Stedentrips