De vijfde en laatste dag alweer, maar nog wel een hele dag, want onze vlucht vertrekt pas om 19.30 uur plaatselijke tijd.

We zwerven deze laatste -hele- dag door de stad, pakken tussendoor een terrasje aan het water om heerlijk in het zonnetje iets te drinken en lunchen in een leuke broodjeszaak, midden in het centrum.

We beginnen met een bezoek aan de grote, oude Kathedraal van Lissabon, Sé de Lisboa of Igreja de Santa Maria Maior.

Terug in het centrum, zoeken we de Justa lift op en gaan in de rij staan, maar al snel bsluiten we dat dit het wachten niet waard is. Wanneer we in de rij staan,lees ik wat reviews op Tripadvisor; een veel gegeven tip: loop even om, dan kom je ook boven… Inderdaad, dat werkt ook. Al snel komen we aan bij het klooster en het uitzicht (nog hoger via een ijzeren wenteltrap bij de Justa-lift, dat is toch niks voor mij).

Na een (veel te duur) kopje cappuccino vervolgen we onze wandeling door de stad. Het is prachtig weer en behoorlijk druk in de stad. Wanneer we langs de Basílica dos Mártires lopen, moeten we deze kerk toch ook nog even van binnen zien; de moeite waard!

De wandeling verder, voert ons langs Rua Nova do Carvalho, beter bekend als Pink Street, het bekende uitgaansgebied van Lissabon, overdag is het uitgestorven, maar we hebben wel een goed zicht op de rose gekleurde straat.

Tijd voor een pauze. We strijken neer op een terras aan de Taag, Rio Tejo:
Quiosque Ribeira das Naus voor een drankje en we genieten even van het heerlijke zonnige weer. Daarna lopen we langs de rivier verder richting
Praca do Comercio (Terreiro do Paco ). We lopen onder de prachtige poort door en komen in een grote, brede winkelstraat: Rua Augusta. Daar zoeken we het zaakje op waar we gisteren geluncht hebben, Fábrica da Nata vandaag gaan we binnen (boven) een broodje eten, met een mooi uitzicht over de winkelstraat.

Categorieën: Stedentrips