Deze herfst gaat onze stedentrip naar Valencia, Spanje. We vertrekken ‘s morgens vroeg vanaf Schiphol en kunnen daarom nog vóór het middaguur mooie dingen gaan zien in deze stad.

Als we in het hotel aankomen blijkt ons appartement al schoon en mogen we er meteen in. Dat is een meevaller. Direct nadat we ons onderkomen bekeken en de spullen weggezet hebben, pakken we de metro richting het oude centrum. Als eerste bezoeken we De Mercado Central. Dit is een markt, centraal gelegen, waar je van maandag tot en met zaterdag tot een uur of 14:00 je boodschappen kan doen. Ook al heb je niks nodig, het blijft leuk om rond te kijken naar de grote hoeveelheid producten die wordt aangeboden. Je vindt er onder andere verse groenten en fruit, vlees, vis, brood, maar ook veel noten, kaas en delicatessen. Wanneer je in de Mercado Central loopt, vergeet dan vooral niet om even naar boven te kijken; het gebouw is zeker de moeite waard om te bekijken!

We lopen verder door het centrum en komen bij de Catedral De Valencia y El Miguelete. Wanneer je de kathedraal van verschillende kanten goed bekijkt, zie je dat er verschillende stijlen zijn gebruikt, zoals Romaans, Gotisch en Moors. Dit komt door de veroveringen door de jaren heen. De hoge gotische klokkentoren heet El Miguelete. Deze toren kun je beklimmen waarna je een prachtig uitzicht over de stad Valencia hebt. Wij besluiten dat te doen en gaan de uitdaging aan: 207 stenen treden om naar boven te komen en je moet langs dezelfde weg terug. Het is echter wel zeer de moeite waard; het uitzicht is inderdaad fantastisch!

Binnen in de kathedraal is er veel te zien, zoals het hoofdaltaar en de kapittelzaal. Je kunt er met een digitale gids (een hoofdtelefoon en een apparaatje dat in verschillende talen wetenswaardigheden beschrijft) een rondleiding maken door de kerk. Op deze manier loop je in je eigen tempo door de kerk en leer je veel over wat er te zien is.

Categorieën: Stedentrips