Onze derde dag in Valencia belooft -in tegenstelling tot de tweede dag- een mooie dag te worden, op tijd ontbijten dus en er op uit.

We beginnen deze dag met een bezoekje aan ‘El Carmen’. Dit is de oudste wijk van Valencia. Er is hier veel mooie street art te zien. Het ligt in het historische deel van de stad (la Ciutat Vella) en is met alle kleine straatjes en mooie pleinen heerlijk om doorheen te dwalen.

Van daar lopen we gemakkelijk naar Torres de Serranos alwaar we wederom een flink aantal trappen beklimmen voor een magnifiek uitzicht.

Het volgende waar we naar toe gaan is ciudad de las artes y las ciencias, dé moderne bezienswaardigheid van Valencia. Een mooie omgeving om in het zonnetje, en met een aangename temperatuur, een poosje rond te lopen. Er zijn helaas wel enkele stukken afgezet en Het L’Oceanogràfic vonden we écht te duur om binnen te gaan.

Verder lopen we ook nog naar het strand en de haven; ook de moeite waard. Het is er rustig, het strand is zelfs bijna verlaten.

Het einde van de middag lopen we Estion del Norte binnen: een prachtig stationsgebouw met veel mozaïek, maar ook buiten op de plaza kijk je je ogen uit.

Categorieën: Stedentrips