Schipluiden is een plaats in de Nederlandse gemeente Midden-Delfland. De naam wordt voor de eerste keer genoemd halverwege de twaalfde eeuw. Het is afgeleid van het riviertje de Leede, dat bij Schipluiden bevaarbaar werd.

Twee rondjes wandelen we vandaag door het eeuwen oude Schipluiden. De eerste korte wandeling is niet heel bijzonder; het voert ons vooral door één van de nieuwere woonwijken. Aan de rand van de wijk is wel leuk groen aangelegd.

Als we door de wijk teruglopen, zien we hoe hier nieuw en heel oud, zich -door elkaar en naast elkaar- verhoudt.

Het tweede rondje voert ons langs de oude ambachten van Schipluiden. Deze wandeling laat ons echt de bijzonderheden van van dit pittoreske dorpje zien.

Categorieën: Wandelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *