Sinds 7 mei 2019 zijn wij de trotse bezitters van dit dubbele, kunststof chalet op bungalowpark De Bosuil in Ermelo. Toen wij besloten om ons eens te gaan oriënteren op een vakantieverblijf in de bossen op de Veluwe, konden we niet vermoeden dat we binnen één maand al zouden vinden én kopen wat geheel naar onze wens is. Maar bij de eerste aanblik van het huisje en het park waren we allebei direct met elkaar eens: Dit is echt iets voor ons.5 augustus 2019. Elke dag tuinieren.

Gedurende de hele zomer zijn we bijna dagelijks in de tuin bezig met wieden, snoeien, knippen, rooien en planten. De tuin wordt langzaam steeds mooier en ruimer.

22 mei 2019. Vogels.

We genieten, steeds als we er zijn, van de vele vogels die onze tuin aandoen. De pindakaas pot doet zijn werk. o.a de grote, bonte specht, de boomklever en vele kool- en pimpelmezen zijn de vaste bezoekers en op de grond scharrelen voortdurend merels, een roodborstje en vinken rond.

11 mei 2019. De tuin.

Er is veel achterstallig onderhoud in de tuin; behalve het hoognodige snoeiwerk is er minstens 2 jaar niets meer gedaan in de tuin. We zullen het stukje bij beetje aan moeten pakken; er gaan zeker heel veel uren werk in zitten om het opgeknapt te krijgen.

7 mei 2019. Ons eerste verblijf.

Met een auto vol spullen rijden we naar Ermelo voor de eerste nacht in ons eigen huisje. De komende tijd moet er van alles geregeld worden: De caravan en sloep gaan te koop, en daar moet nog veel gebeuren om het verkoop-klaar te maken, het huisje moeten we “eigen” maken en van caravan én chalet gaan we de hele inboedel opruimen, opknappen, omwisselen of wegdoen.

23 en 24 april 2019. Bezichtiging.

We hebben een afspraak met de heer en mevrouw Van Elten, de eigenaars van het park. Zij bemiddelen in de verkoop van het chalet waarin wij geïnteresseerd zijn. We hebben een hotelletje geboekt in Putten, zodat we ‘s avonds niet terug naar Leidschendam hoeven te rijden. Marcelle en Herman van Elten ontvangen ons met koffie en zij laten ons uitgebreid het park zien. Ook kunnen we nu het huisje van binnen bekijken. Het ziet er allemaal keurig, maar eenvoudig uit en alles wat we nodig hebben, is aanwezig. De tuin is een ander verhaal: weliswaar een prachtige, ruime tuin, maar met veel achterstallig onderhoud. Het chalet is eigendom van een echtpaar van 80+, zij kunnen niet veel meer. Het chalet blijkt al ruim twee jaar te koop te staan en ze willen het nu echt wel kwijt.

14 april 2019. Het park bekijken.

Bij het googelen naar “Bospark” komen we terecht op de website van De Bosuil in Ermelo: een rustig park voor 50-plussers waar geen honden zijn toegestaan. Er staan een paar chalets en caravans te koop en op deze zondag besluiten we er alvast eens een kijkje te gaan nemen. Nummer 74 vind ik leuk, het is echt iets voor ons! Thuis maken we meteen een afspraak om na Pasen verder te bezichtigen en eventueel een bod te doen.